Eelt verwijderen voet

Eelt voeten verwijderen

Valt onder een pedicure behandeling

Overtollig eelt handmatig verwijderen
Frezen
Aanbrengen van een voet verzorgende crème

Wat is eelt?

Iedereen heeft een gezond laagje eelt op zijn of haar voeten. Dit noemen we fysiologisch eelt. Daarnaast heb je ook pathologisch eelt. Dit soort eelt is een verdikking van de bovenlaag van uw huid. Het ontstaat voornamelijk op plekken waar de huid last heeft van druk en wrijving. Door een langdurige wrijving en/of druk stoot de opperhuid van uw voet meer dode hoorncellen af. Hierdoor ontstaat er een verdikking van de bovenlaag van uw huid. Eelt kan branderig aanvoelen en droogt soms ook uit. Hierdoor kunnen pijnlijke kloven ontstaan. Het is belangrijk dat u het eelt regelmatig laat verwijderen door een pedicure.

Hoe kunt u eelt herkennen?

Eelt is geel van kleur. Daarnaast is het hard, verdikt en ruw. Het komt voornamelijk voor op de bal van uw voet of hiel. Het kan eventueel ook onder of tussen uw tenen voorkomen of aan de zijkant van uw voetzool. 

Hoe ontstaat eelt op uw voeten?

Pathologisch eelt ontstaat door overmatige druk. Dit kan veroorzaakt worden door niet goed passende schoenen of kousen of bij een veranderende stand van de voeten. Ook wanneer u buitensporig transpireert, dan kan er extra eeltvorming ontstaan. Daarnaast kan ook het lopen op hoge hakken zorgen voor extra eeltvorming. 

Hoe kunt u eelt op uw voeten behandelen?

Eelt is nooit helemaal te voorkomen. Wel kunt u uw huid soepel houden door uw voeten na het douchen goed af te drogen. Hierna kunt een verzorgende voetcrème aanbrengen om uw huid goed te verzorgen en soepel te houden. Zo blijven uw voeten heerlijk zacht en voorkomt u pijnlijk eelt en kloven.

Eelt verwijderen door een pedicure

Laat uw eelt verwijderen door pedicure Amareka uit Oosterhout. Ik help u niet alleen om het hardnekkig eelt te verwijderen, maar ook om eventuele likdoorns en kloven te behandelen. Daarnaast kan ik ook de oorzaken van uw eeltvorming achterhalen en preventieve maatregelen adviseren. Hygiëne en persoonlijke aandacht is voor mij heel belangrijk. Ik werk met moderne technieken en professionele kwaliteitsproducten.

Uw voeten zijn mijn zorg! Mijn praktijk staat nog steeds open voor nieuwe klanten!