Hielkloven behandelen

Behandeling hielkloven

Vanaf €20,- (enkele kloof)

Overtollig eelt handmatig verwijderen
Frezen
Aanbrengen voetverzorgende crème

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven zijn scheuren of barsten in de voet ter hoogte van de hiel. De kloven kunnen behoorlijk diep worden en dit kan erg pijnlijk zijn. Barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door een pedicure zoals Amareka. 

Wat zijn de symptomen van hielkloven?

U herkent hielkloven aan de volgende symptomen:

  • een kloof ziet er uit als een korte snee, verticale barstjes of scheuren in de huid van uw voet
  • de kloof bevindt zich meestal op de hiel en/of op de voetzool
  • de huid kan open staan en soms kan een kloof vrij diep zijn
  • een diepe kloof kan bloeden en soms zelfs gaan ontsteken
  • een kloof in de voet kan zorgen voor pijn aan de onderkant van uw voeten tijdens het wandelen of bewegen

Hoe ontstaan hielkloven?

Hielkloven kunnen op verschillende manieren ontstaan. 

  • Overmatige druk

Hielkloven kunnen ontstaan door een overmatige druk. Deze overmatige druk kan veroorzaakt worden door verkeerd schoeisel, een afwijkende voetstand, een staand beroep of bij overgewicht. 

  • Uitdrogen van de huid

Uw huid kan op verschillende manieren uitdrogen. Dit kan doordat u in de zomer wellicht open schoenen draagt. Hierdoor verliest de huid sneller vocht en droogt het eerder uit. Ook in de winterperiode kan de huid droger zijn. Droge voetkloven kunnen ook veroorzaakt worden door langdurig douchen of een heet bad. Dit zorgt voor extra uitdroging van uw huid.

  • Door een aandoening

Ook kunnen verschillende aandoeningen als bijvoorbeeld een verminderde doorbloeding, diabetes, eczeem en psoriasis het ontstaan van hielkloven beïnvloeden.

Wat kunt u zelf doen om hielkloven tegen te gaan?

Probeer dagelijks uw voeten in te smeren met een vochtinbrengende crème. Daarnaast kunt u eventueel de eeltlaag zelf verwijderen bij oppervlakkige hielkloven. Droog na het wassen uw voeten goed af, vooral tussen uw tenen. Regelmatig een bezoek aan een pedicure kan voorkomen dat er kloven op uw voeten ontstaan. 

Hielkloven behandelen door een pedicure

Laat uw hielkloven behandelen door een pedicure zoals Amareka in Oosterhout. Ik kan uw hielkloven behandelen door de harde randen te verwijderen en de wondjes te behandelen. Na het behandelen van de kloven zal ik u als pedicure tips geven, zoals het verzorgen van uw huid met een goede voetenbalsem of het dragen van andere schoenen. Hygiëne en persoonlijke aandacht is voor mij heel belangrijk. Ik werk met moderne technieken en professionele kwaliteitsproducten.

Uw voeten zijn mijn zorg! Mijn praktijk staat nog steeds open voor nieuwe klanten!