Kalknagel behandelen

Kalknagel behandeling pedicure

Vanaf €22,50

Frezen van de nagel
Thuis behandelen met solution spray en dadi oil

Wat is een schimmelnagel

Een kalknagel wordt ook wel een schimmelnagel genoemd. Het wordt tenslotte veroorzaakt door een schimmelinfectie. Hierdoor is de nagel vaak dik en verkleurd. Een schimmelnagel komt meestal voor bij een teennagel. Meestal begint het bij de nagel van uw grote of kleine teen. 

Wat zijn de symptomen van een kalknagel?

U kunt een kalknagel herkennen aan een bruine of gele kleur aan de zijkant of bovenkant van uw teennagel. Ook kunnen er vlekjes zichtbaar worden. In een later stadium kan de gehele nagel verkleuren van geelwit tot geelbruin. Het begint meestal bij uw grote teen of juist uw kleine teen. Dit komt doordat deze tenen het meest onder druk staan in uw schoenen.

Hoe wordt een schimmelnagel veroorzaakt?

Wanneer u last heeft van een schimmelinfectie op de huid van uw voeten, wordt de kans op een schimmelnagel groter. Wanneer u een gezonde huid heeft en gezonde nagels, dan heeft u een goede afweer tegen schimmels. Is er echter sprake van een beschadiging van de nagel of is de verbinding tussen de nagelplaat en het nagelbed verbroken? Dan heeft u alsnog de kans om een schimmelnagel te krijgen. Vooral in gemeenschappelijke en vochtige ruimtes is de kans erg groot dat u een schimmelinfectie oploopt (bijvoorbeeld zwembad of badkamer). 

Hoe kunt u zelf een schimmelnagel behandelen?

Een schimmelnagel is vrij hardnekkig en is dus ook moeilijk om te verwijderen. Wanneer uw nagel geïnfecteerd is kan de infectie zich ook uitbreiden naar andere nagels. Een schimmelnagel gaat niet over zonder behandeling en een behandeling kan zeker wel 12 maanden of langer duren. Om er sneller vanaf te komen kunt u de nagel zelf proberen te vijlen. Een pedicure kan dit echter een stuk efficiënter waardoor u er sneller vanaf bent. 

Behandeling kalknagels door pedicure

Een kalknagel moet zo schoon mogelijk gevijld worden. Dit kunt u het beste door een pedicure laten doen. Ik kan u als pedicure de juiste schimmelnagel behandeling geven en u advies geven over het juiste antischimmelmiddel. Hygiëne en persoonlijke aandacht is voor mij heel belangrijk. Ik werk met moderne technieken en professionele kwaliteitsproducten.

Uw voeten zijn mijn zorg! Mijn praktijk staat nog steeds open voor nieuwe klanten!