Ingroeiende nagel behandelen

Behandeling ingroeiende nagel

Vanaf €22,50

Nagel drukvrij leggen in de nagelwal
Behandelen met een desinfectans

Wat is een ingroeiende nagel?

Een ingroeiende nagel is een nagel die met de zijkant of het puntje van de nagel in het nagelbed groeit. Dit doet vaak veel pijn en kan uiteindelijk ook leiden tot een ontsteking. Indien er sprake is van een ontsteking, dan is er een rode zwelling zichtbaar naast de nagel en kan er zelfs pus uitkomen. In een later stadium kan er ook ‘wild vlees’ ontstaan. 

Wat zijn de symptomen van een ingroeiende nagel?

Bij een ingroeiende nagel is de huid naast uw nagel vaak dik en rood. Wanneer u hierop drukt, dan doet het ook zeer. Ook wanneer u staat en loopt wordt de pijn vaak erger. Het is vaak niet meer mogelijk om gewone schoenen te dragen. 

Hoe kan een ingroeiende nagel ontstaan?

Een ingroeiende teennagel kan op meerdere manier ontstaan:

  • door schoenen die te strak zitten;
  • door je nagel te kort of niet recht af te knippen;
  • door een teennagel die van nature krom groeit;
  • door het stoten van een teen;
  • door overmatig zweten aan de voeten;
  • door het peuteren aan teennagels.

Ingroeiende nagel zelf verhelpen?

Een ingroeiende teennagel gaat niet vanzelf over. Het is daarom ook nodig om langs een pedicure te gaan. Tot u terecht kan, kunt u de pijn verlichten door ruime of open schoenen te dragen. Probeer uw ingroeiende nagel niet zelf te behandelen. Dit kan de pijn alleen maar verergeren in plaats van verhelpen. Neem ook geen voetenbad met biotex of zout.

Behandeling ingroeiende nagel door pedicure Amareka

U kunt een ingroeiende nagel laten behandelen door een pedicure, zoals Amareka Voetverzorging. Ik kan u als pedicure snel van uw voetproblemen verlossen en u advies geven om ingroeiende nagels in de toekomst te voorkomen. Hygiëne en persoonlijke aandacht is voor mij heel belangrijk. Ik werk met moderne technieken en professionele kwaliteitsproducten.

Uw voeten zijn mijn zorg! Mijn praktijk staat nog steeds open voor nieuwe klanten!