Likdoorn verwijderen

Likdoorn behandelen

Vanaf €20,- (enkele likdoorn)

Eelt wegsnijden rondom de likdoorn
Likdoorn verwijderen
Afwerken met frees
Aanbrengen voet verzorgende crème

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn wordt in de volksmond ook wel een eksteroog, clavus of eeltpit genoemd. Het is vaak erg pijnlijk en kan aanvoelen alsof er een spijker in de voet zit. Bij een likdoorn keert eelt naar binnen met een zwarte kern tot gevolg. Wanneer u last heeft van een likdoorn, dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk laten behandelen. Hiervoor kunt een afspraak maken bij Amareka Voetverzorging in Oosterhout. 

Hoe kunt u een likdoorn herkennen?

Een likdoorn bevindt zich meestal op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop of tussen de tenen. Het is te herkennen aan een glasachtig geel plekje met een donkere kleur in het midden. Soms is een likdoorn niet direct van buitenaf zichtbaar. Dan is het aanwezig onder het eelt. Wanneer u het gevoel heeft dat er een scherpe punt of splinter in uw voet zit, dan heeft u waarschijnlijk last van een likdoorn. Een likdoorn doet pijn wanneer u er bovenop drukt. 

Hoe wordt een likdoorn veroorzaakt?

Een likdoorn kan ontstaan doordat u te nauwe schoenen draagt, uw schoenen te spits zijn, hoge hakken draagt of een verkeerde maat schoenen draagt. Doordat uw voeten op deze manier geen natuurlijke houding aannemen, kan dit zorgen voor een bepaalde extra druk op bepaalde plekken van uw voet. Ik kan u als pedicure uitleggen welke schoenen voor u het meest geschikt zijn.

Zelf een eksteroog behandelen

U zou kunnen proberen om zelf een eksteroog te behandelen. U kunt het voorkomen door wrijving op tijd op te merken en de juiste schoenen te dragen. Daarnaast kunt u de likdoorn afplakken met een likdoornpleister. Dit raad ik u ten stelligste af. Een likdoornpleister verweekt de huid en de likdoorn gaat er niet uit. Het verwijderen van een likdoorn vereist enige kennis. Het is daarom verstandig om dit door een pedicure te laten behandelen.

Likdoorn verwijderen door een pedicure

Ik kan als pedicure de likdoorn verwijderen door deze handmatig en machinaal te behandelen. Hierbij wordt de eeltpit weggesneden en gefreesd. De pijn zal hierdoor direct verdwijnen. Daarnaast onderzoek ik hoe de likdoorn is ontstaan en geef ik u advies om een likdoorn in de toekomst te voorkomen. 

Uw voeten zijn mijn zorg! Mijn praktijk staat nog steeds open voor nieuwe klanten!